Dr. Ioana Mîndruță despre Forumul de Epilepsie: Este o oportunitate să aducem la masa discuției atât profesioniștii din domeniul medical, cât și autoritățile și pacienții

Forum Epilepsie

 

”Este o oportunitate pentru noi să aducem în discuția publică această afecțiune, să aducem la masa discuției atât profesioniștii din domeniul medical, cât și autoritățile și pacienții, pentru a face boala cât mai bine înțeleasă, pentru a aplica cât mai corect metodele de diagnostic, de screening și de prevenție și urmărire a acestor pacienți, care să conducă la o cât mai bună îngrijire, la o cât mai bună conștientizare a efectelor acestei boli în populație. Și de aici vor veni, sigur, ți soluțiile noastre pentru pacienții noștri”, a afirmat Dr. Ioana Mîndruță, medic primar neurolog specializat în Epileptologie Generală.

Potrivit estimărilor, aproximativ 180.000 de români suferă de epilepsie. Pe 10 februarie 2020 va avea loc Forumul de Epilepsie, care urmărește crearea unei platforme de discuții între profesioniști din domeniul medical, asociații de pacienți de profil, autorități și societatea civilă în vederea identificării unor direcții de acțiuni comune care să susțină îmbunătățirea diagnosticării bolii, creșterea aderenței la tratament, și combaterea fenomenului de discriminare și stigmatizare a persoanelor cu epilepsie, în societate.
Coordonator științific va fi Societatea Română împotriva Epilepsiei, iar managementul evenimentului va fi asigurat de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.