Dr. Jurma: Creșterea numărului de testări, o soluție prin care România ar putea evita restricțiile impuse de pandemie

Creșterea numărului de testări în vederea identificării unei posibile infecții cu SARS-CoV-2 ar putea fi o soluție care să ajute România să evite restricțiile impuse în contextul celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, este de părere dr. Octavian Jurma.

Astfel, o primă soluție ar fi utilizarea testelor antigen, iar o altă variantă ar fi  testarea populației prin intermediul farmaciilor.

”O propunere făcută de Andreea Moldovan să se testeze prin intermediul farmaciilor. Testele rapide cele cu salivă sunt foarte ușor de administrat aproape de oricine și pot fi distribuite inclusiv în școli. Există niște soluții care prin care se poate mări numărul de teste dar cea mai mare problemă este la nivelul DSP-urilor”, a declarat dr. Jurma pentru un post de televiziune.

O altă soluție o reprezintă, în opinia dr. Octavian Jurma, organizarea la nivelul DSP-urilor astfel încât accesul la date pentru a ști cu exactitate scenariul în care se află fiecare județ să fie mai facil.

”Aici este cea mai mare bătălie dacă vom mai avea acces sau nu la date, indiferent de motivele pentru care se dă acces sau se restricționează. Dacă noi nu mai avem acces la teste nu o să putem știi dacă un județ care susține dacă este verde este verde în realitate, sau doar a vopsit cu verde peste roșu”, a mai declarat dr. Octavian Jurma la Antena 3.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.