Dr. Laszlo Attila, Comisia pentru Sănătate din Senatul României: „Constat că problemele cu care se confruntă copiii cu diabet sunt din ce în ce mai grave”

Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor

Dr. Laszlo Attila, Preşedintele Comisiei pentru Sănătate din Senatul României a declarat astăzi în cadrul Conferinţei-dezbatere organizate la Palatul Parlamentului în contextul Zilei Mondiale a Diabetului, care aduce în prim plan problematica diabetului zaharat la copii şi femei, că prevenţia se numără printre priorităţile Comisiei pentru Sănătate din Senatul României. Totodată, a dat asigurări că toţi membrii Comisiei sunt alături de pacienţi şi că aceştia se află în centrul tuturor iniţiativelor Comisiei. De asemenea, şi-a exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte numărul în creştere al copiilor cu diabet.

„Ceea ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că la începutul anilor ‘90 copiii cu diabet erau o raritate. Astăzi, cu părere de rău, constat că problemele cu care se confruntă aceşti copii sunt din ce în ce mai grave. (…) Rolul nostru aici este să vă transmitem un mesaj de susţinere şi să vă asigurăm că în cazul în care se impun măsuri, noi suntem deschişi la dialog şi colaborare astfel încât să putem face ceva pentru persoanele cu diabet. (…) De asemenea, nu trebuie uitat că una din priorităţile noastre este prevenţia”, a subliniat preşedintele Comisiei pentru Sănătate din Senatul României.

Parteneri instituţionali: Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti
Management şi Concept eveniment: Sănătatea Press Group