Dr. Laszlo Attila: Fluxul de pacienți a fost cu 49% mai scăzut în septembrie 2020 față de septembrie anul trecut

Laszlo Attila

Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senat Senat, a declarat că la nivelul lunii septembrie, la nivel național, fluxul de pacienți a fost cu 49% mai scăzut față de septembrie anul trecut.

“În continuare, 41-42% dintre pacienții care nu au COVID-19 și care în mod normal ar fi apelat la serviciile sistemului de sănătate nu beneficiază de aceste servicii, pentru că în ultimii 30 de ani, niciodată nu am luat în considerare evoluția societății noastre, evoluția diferitelor probleme ale medicinei noastre ca să o adaptăm atât condițiilor demografice, cât și modificărilor cauzate de condițiile sau obiceiurile noastre de viață”, a declarat dr. Laszlo Attila.

Acesta a vorbit și despre recâștigarea încrederii și refacerea capacității de lucru a unui sistem care nici după opt luni de zile nu a reușit să își reia activitatea normală.

Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senat Senat a fost prezent astăzi la Conferința-Dezbatere online „Controlează-ți Diabetul …și în timpul pandemiei de COVID-19”.

Evenimentul face parte din ediția 2020 a Campaniei Naționale „Controlează-ți Diabetul”, ajunsă deja la a XII-a ediție, și își propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la problematica diabetului zaharat. De asemenea, își dorește să identifice posibile soluții astfel încât persoanele cu diabet din România să aibă cât mai puțin de suferit în timpul pandemiei de COVID-19 și să aibă acces cu ușurință la servicii de îngrijire optime.

Conferința-Dezbatere „Controlează-ți Diabetul …și în timpul pandemiei de COVID-19” își propune să aducă împreună, pentru a discuta problematica diabetului zaharat în România, medicilor diabetologi, autorități, asociații de pacienți, societatea civilă, publicul larg și mass-media.

Organizatorul științific al campaniei este Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, iar managementul proiectului este realizat de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.