dr. Marinescu: Avem nevoie de o imunizare de minimum 70%. Soluțiile pentru revenirea la normalitate: vaccinare, testare, măsuri de prevenție

Vaccinarea anti-COVID-19, testarea și măsurile de prevenție reprezintă soluțiile pentru revenirea la normal, a afirmat medicul Adrian Marinescu, de la Institutul ”Matei Balș”,  la un post de televiziune.

„Sigur că toate lucrurile vor merge nu peste noapte, ci într-un interval de timp și vorbim și despre vaccinare și despre măsurile de prevenție, care vor merge în parallel cu testarea. Toate aceste lucruri vor merge împreună”, a declarat medical de la ”Matei Balș”.

„Un calcul estimativ ar putea să ne spună că undeva în vara lui 2021 ar trebui în mod cert să fim într-un echilibru, un echilibru mult mai bun decât avem în momentul de față. Nu înseamnă că va fi rezolvat sau că nu vor mai fi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, dar cu siguranță lucrurile vor arăta mai bine și probabil că din a doua parte a anului 2021 ne vom întoarce treptat la acea normalitate, pseudo-normalitate că până ajungem să fie lucrurile exact ca înainte de pandemie, o să ne mai trebuiască un interval de timp”, a mai afirmat medicul.

Pentru a putea spune că am scapat de pandemie, avem nevoie ca populația să accepte să își facă vaccinul.

„Eu cred că putem să ne liniștim și mai mult dacă avem o imunizare de minimum 70%.  Deci ce avem între 70 și 80% se consideră o campanie de vaccinare cu eficiență clară și atunci putem să ne gandim la lucruri mai bune. Depinde cum vor veni tranșele, cât de repede. Dacă se vor respecta acele termene, dacă populația se va vaccina în timp real, atunci da, se poate întampla. Că e vorba de vara la început, că e vorba de august – septembrie, dar lucrurile acestea chiar se pot face”, a mai spus medicul Adrian Marinescu.

Până atunci, însă, regulile de protecție sanitară rămân valabile , avertizează medicii.

„Cu siguranță, lucrurule trebuie să fie clare. Chiar dacă ne vaccinăm nu înseamnă că în ziua următoare nu mai purtăm masca. E important ca lucrurile să meargă către un echilibru, să facem în paralel. Ce spuneam mai devreme: vaccinare, testare, măsuri de prevenție”, a mai declarat medicul Adrian Marinescu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.