Dr. Marinescu: Trendul infectărilor din ultimele săptămâni înseamnă o presiune clară pe sistemul de sănătate

Directorul medical al Institutului „Matei Balș” din București, dr. Adrian Marinescu, a atras atenția vineri că presiunea pe spitale a început din nou să crească în ultimele zile, odată cu creșterea considerabilă a numărului de pacienți COVID-19.

Potrivit medicului, locurile care se eliberează se ocupă imediat de alți bolnavi, iar cei care ajung în unitățile sanitare cu forme medii și grave de COVID-19 sunt nevaccinați.

Totodată, medical a semnalat faptul că este nevoie de mai multe paturi în spitale pentru pacienții COVID-19.

”Trendul infectărilor din ultimele săptămâni înseamnă o presiune clară pe sistemul de sănătate. Acum, mai ales în Capitală sunt puține spitale cu circuit COVID, e clar că trebuie mai multe paturi, fiecare spital acum ar trebui să vină cu un minimum de 15% paturi pentru pacienții COVID, ceea ce în practică nu se întâmplă. Spitalul e plin, nu doar la terapie intensivă. În ultimele zile, ce se eliberează se ocupă imediat, iar în două parte a zilei nu mai avem locuri de internare. Avem nevoie de ajutor pentru pacienții COVID în general în București. Sunt pacienți cu nevoi de oxigen, cei mai mulți din cei cu forme severe sunt nevaccinati. Din cei care vin, cei mai mulți au afecțiuni cronice, vârstnici, dar și tineri. Știm că varianta Delta înseamnă mai multă infecție printre tineri și copii. Nimeni nu poate avea o garanție că va face o formă ușoară”, a declarat medicul la un post de televiziune.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.