Dr. Marius Geantă: Numărul cazurilor de boli cardiovasculare, în creștere în urma pandemiei de COVID-19

Dr. Marius Geantă, cofondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, estimează o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei COVID-19. În acest context, sistemul de sănătate ar trebui să fie pregătit, subliniază medicul.

”Insuficienţa cardiacă şi accidentul vascular cerebral sunt mai frecvente la persoanele care au avut COVID-19, faţă de cei care nu s-au infectat niciodată cu SARS-CoV-2, conform unui studiu publicat în Nature. Riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare timp de cel puţin un an după diagnosticul de infecţie cu SARS-CoV-2 este mai ridicat chiar şi la pacienţii care au trecut prin forme uşoare de COVID-19”, scrie dr. Marius Geantă, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, riscul este ridicat şi la persoanele cu vârste sub 65 de ani şi care nu prezintă factori de risc adiţionali, precum obezitatea, diabetul sau fumatul, avertizează medicul.

”În acest context, sistemele de sănătate ar trebui să se pregătească de o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei COVID-19”, a mai transmis dr. Marius Geantă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.