Dr. Miljana Grbic: Pandemia de COVID-19 a accetuat problemele persoanelor cu diabet

Dr. Miljana Grbic, șef al Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, a declarat că mai mult de 400 de milioane de oameni au diabet.

Dr. Miljana Grbic a atenţionat însă că un procent semnificativ dintre aceştia are nevoie de tratament şi îngrijire, dar nu le primeşte.

Mai mult, potrivit Miljanei Grbic, pandemia de COVID-19 a accetuat problemele persoanelor cu diabet, astfel că pe lângă riscul de a se infecta, accesul la tratament a devenit mai dificil.

Dr. Miljana Grbic, șef al Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, a fost prezentă astăzi la Conferința-Dezbatere online „Controlează-ți Diabetul …și în timpul pandemiei de COVID-19”.

Evenimentul face parte din ediția 2020 a Campaniei Naționale „Controlează-ți Diabetul”, ajunsă deja la a XII-a ediție, și își propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la problematica diabetului zaharat. De asemenea, își dorește să identifice posibile soluții astfel încât persoanele cu diabet din România să aibă cât mai puțin de suferit în timpul pandemiei de COVID-19 și să aibă acces cu ușurință la servicii de îngrijire optime.

Conferința-Dezbatere „Controlează-ți Diabetul …și în timpul pandemiei de COVID-19” își propune să aducă împreună, pentru a discuta problematica diabetului zaharat în România, medicilor diabetologi, autorități, asociații de pacienți, societatea civilă, publicul larg și mass-media.

Organizatorul științific al campaniei este Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, iar managementul proiectului este realizat de Sănătatea Press Group.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.