Dr. Moldovan: Capacitatea de testare e nelimitată. Există medici școlari, medici de familie, asistente care pot să ajute la testare, doar că nu se face

Dr. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat, marți, într-o conferință de presă, că, teoretic, capacitatea de testare a României este nelimitată. Se pot face mult mai multe testări decât  există, la acest moment, însă “sunt niște realități cu care ne confruntăm”, spune dr. Andreea Moldovan.

“Noi putem să facem mai multe testări. Față de ceea ce facem în prezent, capacitatea noastră de testare aș spune că este nelimitată. Avem aparate PCR care pot să testeze mult mai mult decât testează în prezent, avem testele rapide care pe metodologia în curs, pot să fie folosite. Le-am distribuit spre școli, am făcut proceduri, am făcut animații, instructaje, le-am transmis. Există medici școlari, există asistente medicale, există asistente comunitare, există medici de familie care pot să ajute la testare. Doar că nu se face”, afirmă secretarul de stat.

“Eu am un exemplu în familie: într-o școală unde erau absolut toate condițiile și exista medic școlar, nu asistentă, nu s-a făcut testarea într-un focar de 8 copii”, a precizat dr. Andreea Moldovan.

“Sunt niște realități cu care ne confruntăm, cu toate că am pus la dispoziție o procedură mai mult decât clară”, a concluzionat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.