Dr.Nelu Tătaru: 99% din cazurile de cancer de col uterin, cauzate de virusul Papiloma uman

Președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, dr.Nelu Tătaru, a atenționat că România este țara cu cele mai multe cazuri de cancer de col uterin din UE, cancer cauzat în proporție de 99% de virusul Papiloma uman.

Potrivit medicului Nelu Tătaru, cel mai adesea, în cazul vaccinării anti-HPV, medicii se lovesc de reticența părinților ori reprezentanților legali ai persoanelor minore, care din lipsă de informații ori din cauza unor convingeri personale, nefondate științific, nu înțeleg faptul că vaccinul funcționează cel mai bine la vârsta adolescenței.

Dr.Nelu Tătaru a spus că și-ar dori ca pandemia să fi schimbat percepția asupra felului în care alegem să prevenim problemele de sănătate, iar pentru cei care încă sunt reticenți, este momentul ca noi să acționăm și să îi ajutăm.

„Am susținut întotdeauna că în plan național avem nevoie să înrădăcinăm o cultură a sănătății. Românii trebuie să înțeleagă faptul că sănătatea este cel mai de preț bun pe care îl dețin. Suntem țara cu cele mai multe cazuri de cancer de col uterin din UE, cancer cauzat în proporție de 99% de virusul Papiloma uman. Cel mai adesea, în cazul vaccinării anti-HPV, medicii se lovesc de reticența părinților ori reprezentanților legali ai persoanelor minore, care din lipsă de informații ori din cauza unor convingeri personale, nefondate științific, nu înțeleg faptul că vaccinul funcționează cel mai bine la vârsta adolescenței. Mi-aș dori ca pandemia să ne fi schimbat percepția asupra felului în care alegem să prevenim problemele de sănătate, iar pentru cei care încă sunt reticenți, este momentul ca noi să acționăm și să îi ajutăm. Pentru a ne atinge obiectivul, va trebui să implicăm mai activ medicii de familie în acest proces, deoarece așa cum sugerează chiar denumirea lor, ei sunt cei mai apropiați de comunitate, iar această legătură deja existentă va juca un rol extrem de important în creșterea încrederii oamenilor într-o părere specializată și o soluție medicală adecvată”, a declarat dr.Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.