Dr. Oana Nicolescu: Anchetele epidemiologice realizate de către DSP București sunt efectuate de medici rezidenți

Anchetele epidemiologice realizate de către Direcția de Sănătate Publică București sunt efectuate de medici rezidenți, a declarat dr. Oana Nicolescu, director executiv al DSP București.

”În momentul de față, lucrăm doar cu medici rezidenți. Ei sunt detașați la noi pe o perioadă de 30 de zile. Este un lucru care, într-un fel sau altul, ne îngreunează activitatea întrucât aceștia pot rămâne după această perioadă de 30 de zile doar cu acordul lor. O parte doresc să rămână, mare parte doresc să își continue Rezidențiatul. Motiv pentru care, dacă din 30 în 30 de zile, vin la noi, o parte sunt în training pentru că nu putem să îi punem direct în realizarea acestor anchete, ci trebuie să știe în prealabil ceea ce au de făcut. Ne-ar ajuta dacă, din punct de vedere legislativ, acest aspect s-ar schimba, în sensul în care să reușim să îi avem cel puțin 60 de zile”, a declarat, pentru Sănătatea Tv și RoHealth Review, dr. Oana Nicolescu.

Directorul DSP București a vorbit și despre motivele care îngreunează realizarea anchetelor epidemiologice.

”Greutatea cea mai mare vine în momentul în care ai un număr de telefon, nu se răspunde la numărul respectiv sau numărul de telefon este greșit și, deși dorești să faci ancheta, nu ai cum. Activitatea este îngreunată și pentru că persoanei de la capătul firului îi este foarte greu să identifice care sunt contacții direcți”, a explicat directorul DSP București.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.