Dr. Odette Popovici (INSP): Epidemia de rujeolă, una dintre „consecinţele mişcării antivacciniste”

Doar 52% dintre copiii cu vârsta de un an au fost imunizaţi, ceea ce reprezintă o scădere „îngrijorătoare, galopană” a acoperirii vaccinale în rândul copiilor – atenționează dr. Odette Popovici, reprezentant al Institutului Naţional de Sănătate Publică. Pentru a exemplifica, specialistul consideră că inclusiv epidemia de rujeolă se numără printre „consecinţele mişcării antivacciniste”:

„Aş dori să trag un semnal de alarmă privind scăderea îngrijorătoare, galopantă aş spune, a acoperirilor vaccinale inclusiv pentru componenta antihepatită B. Potrivit celor mai recente estimări, la vârsta de un an, acoperirea vaccinală a fost de doar 52%, la 18 luni de 75%, pentru ca la vârsta de doi ani să nu depăşească 79%, faţă de indicatorul cunoscut de 95%.

Proiectul de lege a vaccinării a trecut de mult timp de Camera superioară a Parlamentului, nu ştim ce se mai întâmplă cu acest proiect, se pare că este blocat în Camera Deputaţilor, dar ceea ce vedem clar sunt consecinţele mişcării antivacciniste şi poate cel mai grăitor exemplu este epidemia de rujeolă aflată în desfăşurare în prezent şi care totalizează până la data de 10 martie, 8.020 de cazuri, dintre care opt decese. Suntem fruntea în Europa”, a precizat aceasta în cadrul unei mese rotunde organizată la Palatul Parlamentului cu tema „Hepatitele virale în România – Etape în drumul spre eradicare”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.