Dr. Olimpia Oprea: Se așteaptă să înceapă cât mai curând programul de screening al cancerului de sân

Dr. Olimpia Oprea, medic primar Obstetrică-Ginecologie, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview că se așteaptă să înceapă cât mai curând programul de screening al cancerului de sân.

Dr. Olimpia Oprea a spus că screeningul cancerului de sân începe pe proiecte pilot în mai multe regiuni din țară, dar se va implementa și la nivel național.

De asemenea, medicul a anunțat că urmează să se implementeze în cadrul programului de screening al cancerului de col uterin și tipizarea HPV, o investigație importantă.

“Este foarte bine că femeile vor putea să-și facă gratuit această analiză care costă destul de mult, în jur de 500 de lei într-un spital privat, care ajută la depistarea cancerului sau în urmărirea pacientelor în funcție de aceste rezultate”, a precizat Dr. Olimpia Oprea.

În același timp, medicul a spus că, probabil, în viitorul apropiat va începe și programul de screening al cancerului colorectal.

“Vor fi activități de screening prin proiecte europene la nivel național și cel puțin o perioadă se vor putea face și aceste inevstigații gratuit, dar la fel, urmează să se implementeze un program national ”, a afirmat medicul.

Aceasta a adăugat că Ungaria a implementat deja programul și pentru cancerul colorectal și pentru cancerul de sân, iar noi trebuie să ajungem cel puțin la nivelul lor.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.