Dr. Raed Arafat: Avioanele SMURD și elicopterele MAI, gata să intervină pentru relocarea pacienților COVID, dacă va fi necesar

Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a declarat că avioanele SMURD sunt pregătite și vor interveni dacă va fi necesară relocarea pacienților COVID-19 dintr-un oraș în altul.

”Încercăm prin centrul național de comandă și conducere a intervenției să găsim locuri acolo unde există, folosind mijloacele de transport, folosind avioanele SMURD, elicopterele Ministerului de Interne, elicoptere cu echipaj SMURD. Folosim elicopterele Ministerului Apărării, cum am făcut altădată. Toate sunt la dispoziția noastră dacă este nevoie”, a declarant dr. Raed Arafat la un post de televiziune.

Totodată, șeful DSU a mai spus impactul asupra secțiilor de Terapie Intensivă a început să fie iar foarte puternic îna ceastă perioadă, odată cu creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19, și a sfătuit populația să nu se relaxeze și să respecte măsurile de protecție.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.