Dr. Raed Arafat: La Bucureşti s-au suplimentat paturile de ATI pentru pacienţii COVID-19

Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a declarat că la Bucureşti s-au suplimentat paturile de ATI pentru pacienţii COVID-19, cu încă cinci paturi la Spitalul Malaxa, cu 20 la Spitalul Matei Balş şi tirul de terapie intensivă, care va fi alipit Spitalului Sfântul Ioan, pentru care se aşteaptă stocatorul de oxigen.

„Tirul de terapie intensivă va fi alipit Spitalului Sfântul Ioan, a rămas să vină doar stocatorul de oxigen. Facem tot posibilul să vină în week-end, deci rezolvăm şi partea de transport. Trebuie să vină stocatorul din Piteşti către Bucureşti. La Spitalul Malaxa, cinci paturi suplimentare, care au primit autorizaţie, la Spitalul Matei Balş a crescut capacitatea de la 20 la 40 de paturi, am detaşat personal suplimentar. Mai avem, la Spitalul Sfântul Pantelimon, posibilitatea de a creşte capacitatea la 40 de paturi cu oxigenare, cu posibilitate de upgradare a lor, în cursul acestui week-end”, a spus şeful DSU.

Acesta a precizat că se lucrează la creşterea numărului de paturi ATI şi în restul ţării.

„Au fost videoconferinţe permanente între Ministerul Sănătăţii şi colegii din ţară, la care am participat şi noi, pentru creşterea capacităţii. La momentul la care s-a făcut ultima analiză, acum 12 zile, erau 1.408 paturi. Acum, acest număr creşte, vom veni cu o actualizare după ce ştim că au fost operaţionalizate, pentru că de la intenţia de a creşte până ce este operaţionalizat patul sunt câteva zile care trec. Aducem personal suplimentar, aducem rezidenţi de terapie intensivă, şi atunci, automat, când este operaţionalizat, venim şi spunem că s-a actualizat numărul paturilor”, a declarat dr. Arafat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.