Dr. Raed Arafat: Timișoara are cea de-a doua mașină de terapie intensivă operaționalizată

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat, a anunțat vineri că a doua maşină de terapie intensivă a fost operaționalizată la Timișoara.

”Acum SMURD va asigura în municipiul Timişoara două maşini de terapie intensivă cu medic, din care una va fi pe 12 ore, iar una continuă pe 24 de ore, şi patru maşini de prim-ajutor pe lângă ceea ce are Serviciul de Ambulanţă. Ambulanţa de terapie intensivă este standard, fiind deservită de patru persoane doi de la pompieri, paramedici, un medic şi un asistent care provin de la UPU. Şi elicopterul SMURD are doi piloţi de la Ministerul de Interne, un medic şi un asistent de la UPU. Maşina de prim ajutor are de regulă trei pompieri care au făcute cursurile de acordare de prim ajutor, defibrilare etc”, a afirmat Raed Arafat, citat de Agerpres.

Dr. Raed Arafat a participat alături de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general-locotenent Dan-Paul Iamandi, la inaugurarea noului sediu al Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.