Dr. Raed Arafat: Vom încerca să suplimentăm ventilatoarele din UPU pentru îngrijirea bolnavului până la preluarea pe ATI

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea corespunzătoare a pacienţilor COVID-19 până ce aceştia sunt preluaţi în secţiile de terapie intensivă.

„La nivelul unităţilor de primiri urgenţe, în discuţiile pe care o să le avem cu colegii, inclusiv mâine, este creşterea capacităţii de ventilaţie pentru a face faţă pacienţilor care ajung acolo până la preluarea lor în secţiile de terapie intensivă. Noi avem capacitate de ventilaţie în toate unităţile de primiri urgenţe, dar ea este limitată, pentru că este gândită pentru altfel de activitate, dar acum, dacă va creşte numărul, vom încerca să suplimentăm din ventilatoarele pe care le avem în stoc, ca să putem să asigurăm îngrijirea bolnavului, corect, până este preluat de secţiile de terapie intensivă”, a declarat Arafat, joi, în cadrul şedinţei de Guvern.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.