Dr. Raluca Zoițanu: Medicina de familie ar avea nevoie de o alocare de cinci miliarde de lei

Dr. Raluca Zoițanu, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, a declarat că în medicina de familie este vorba despre o finanţare cronică a sistemului de sănătate, având nevoie de o alocare de cinci miliarde de lei.

„De foarte multe ori s-a spus că ‘medicii nu se satură niciodată, vor mai mulţi bani, de aceea au făcut medicina, pentru că vor bani’. În medicina de familie este vorba despre o finanţare cronică a sistemului de sănătate, a întregului sistem, dar în mod particular a segmentului de medicină de familie, iar în Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie, anul trecut, am făcut un calcul, cât ar fi această sumă de care ar fi nevoie faţă de cea de acum, suma calculată fiind de cinci miliarde de lei”, a afirmat dr. Raluca Zoițanu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul mesei rotunde „Salvați medicina primară”, parte din cea de a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), eveniment desfășurat online, cu sprijinul Sănătatea Press Group.

La cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București s-au înscris peste 8.000 de medici, evenimentul conținând 16 sesiuni științifice, prezentate de 71 de speakeri.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.