Dr. Radu Țincu, despre neatingerea țintei de 5 milioane de români vaccinați anti-COVID-19 până la 1 iunie

Dr. Radu Țincu, medic ATI, a declarat că neatingerea țintei de 5 milioane de români vaccinați anti-COVID-19 până la 1 iunie poate reflecta o campanie de comunicare care nu a fost suficient de eficientă, dar în același timp spune că această campanie de vaccinare nu trebuie considerată un eșec mai ales că această țintă este doar o bornă intermediară, iar obiectivul principal este să avem 65-70% din populație imunizată până în toamnă.

”Este doar o bornă intermediară în campania de vaccinare, nu cred că trebuie să ne panicăm, trebuie să înțelegem cu toții ceva din ratarea acestei borne stabilite până la urmă chiar de către Guvern. Trebuie să înțelegem că cel mai probabil nu a fost o campanie de informare suficient de bună, o campanie care să mobilizeze populația, însă acest lucru nu înseamnă că înregistrăm un eșec al campaniei de vaccinare. Dincolo de aceste borne intermediare, din punct de vedere medical și epidemiologic știm un singur lucru, pentru a putea controla această pandemie avem nevoie de o imunizare colectivă care să depășească 65-70% din populația țării. Acest lucru trebuie obținut până în toamnă. Cum se va merge de la o lună la alta? Autoritățile trebuie să își regleze atât campania de informare,  atât campania de mobilizare a populației în funcție de aceste rezultate intermediare”, a declarat pentru B1TV medicul Radu Țincu.

În ceea ce privește relaxarea măsurilor anti-COVID-19 care au început din 1 iunie, medicul a precizat că ”dincolo de persoanele care sunt vaccinate și care au o imunitate postvaccinală avem și persoanele care au trecut prin boală. Autoritățile s-au bazat foarte mult și pe această categorie și pe acest procent de persoane care au trecut prin boală. Dacă cumulăm aceste două categorii cu siguranță avem acel prag de 5 milioane de persoane imunizate. Nu știm cu exactitate numărul celor care au trecut prin boală și atuncea autoritățile estimează care ar fi procentul de populație care au anticorpi după ce s-a vindecat de COVID-19. Ca să poți fi sigur că măsurile de relaxare sunt implementate corect e nevoie de cei care sunt vaccinați, pentru că doar în cazul lor știi că au anticorpi post-COVID-19”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.