Dr. Renică Diaconescu, Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României: Vrem să propunem o altă lege a rezidențiatului

Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României

Vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate din cadrul Senatului României, dr. Renică Diaconescu, a anunțat că pe agenda discuțiilor se află o propunere privind introducerea unei noi legi a rezidențiatului. De asemenea, el a menționat și necesitatea înființării unei secții de neurologie de urgență în fiecare spital.

„Vrem să propunem o altă lege a rezidențiatului. Vrem să înființăm în fiecare spital o secție de neurologie de urgenţă”, a declarat dr. Renică Diaconescu în cadrul Conferinţei-dezbatere organizate astăzi la Palatul Parlamentului în contextul Zilei Mondiale a Diabetului, manifestare care a adus în prim plan problematica diabetului zaharat la copii şi femei.

În ceea ce privește Legea prevenției, senatorul a atras atenția că diabetul ar trebui privit nu neapărat ca boală, ci ca fapt devastator în corelație cu alte probleme de sănătate. De asemenea, Renică Diaconescu a propus introducerea unui capitol privind obligativitatea efectuării la șase luni a unui bilanț neurovascular și cardiovascular.

„Cred că în acest program de prevenţie ar trebui să se facă obligatoriu, o dată la şase luni, efectuarea unui bilant neurovascular, cardiovascular şi aşa mai departe”, a precizat Renică Diaconescu.

La rândul său, președintele Comisiei pentru Sănătate din Senatul României, dr. Laszlo Attila, a afirmat că membrii comisiei sunt dispuși să îmbunătățească legile, intenția lor fiind de a pune în practică ceea ce stabilesc specialiștii.

Parteneri instituţionali: Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti
Management şi Concept eveniment: Sănătatea Press Group