Dr. Tiberiu Băţagă, primul ortoped din România, membru al Comitetului pentru Artroplastia de genunchi ISAKOS

Şeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Tiberiu Băţagă, a devenit primul ortoped din România, membru al Comitetului pentru Artroplastia de genunchi ISAKOS, la cel de-al 14-lea Congres Bienal al International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine, care se desfăşoară la Boston, SUA.

„Am fost invitat să primesc mandatul de membru al Comitetului pentru Artroplastia de genunchi ISAKOS 2023-2025, într-o companie extrem de selectă, la Boston. Mi-au transmis că sunt primul ortoped român care a fost acceptat. Sper să fiu un bun deschizător de drumuri”, a declarat specialistul, luni, pentru Agerpres.

Congresul amintit este considerat printre cele mai importante reuniuni internaţionale ale specialiştilor în ortopedie din lume care oferă participanţilor o oportunitate unică de a împărtăşi, discuta şi învăţa cele mai recente progrese în domenii precum artroscopie, chirurgia genunchiului sau medicina sportivă și aduce în atenție o varietate de tehnici chirurgicale de ultimă generaţie, abordări ale managementului clinic sau controverse la zi din practica ortopedică.

Ortopedia mureşeană, acreditată de ESSKA, ICRS iar, din iunie, și de ISAKOS

„Cursul Internaţional de Ortopedie de la Târgu Mureş este sub patronajul a două dintre principale le societăţii internaţionale care se ocupă de chirurgia genunchiului şi prezervarea cartilajului, şi anume ESSKA (Societatea Europeană pentru Traumatologie Sportivă, Chirurgia Genunchiului şi Artroscopie) şi ICRS (Societatea Internaţională pentru Regenerarea Cartilajelor şi Prezervarea Articulaţiilor). Aceste societăţi au acreditat Târgu Mureş ca centru de training, asta însemnând ambele clinici de ortopedie, şi urmează ca în luna iunie, în Statele Unite, în momentul în care voi fi acceptat în cadrul Societăţii Internaţionale de Chirurgie a Genunchiului şi ISAKOS (International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine), acest for va începe procesul de acreditare. Deci înseamnă că Târgu Mureş ca şi centru medical pe zona de ortopedie va fi recunoscut de toate cele trei principale centre internaţionale, ceea ce va deschide noi perspective din punct de vedere al educaţiei şi cercetării”, menționa prof. univ. dr. Tiberiu Băţagă, citat de Agerpres, în luna mai, în deschiderea Cursului Internaţional de Ortopedie pe care îl organizează la Târgu Mureş de opt ani.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.