Dr. Turkes Ablachim, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti: „Ne-am gândit să înfiinţăm, în Bucureşti, un centru de excelenţă a diabetului”

Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor

Intenţia de a construi în Bucureşti un centru de excelenţă a diabetului a fost expusă astăzi în cadrul Conferinţei-dezbatere organizate la Palatul Parlamentului în contextul Zilei Mondiale a Diabetului, conferinţă care a adus în prim plan problematica diabetului zaharat la copii şi femei. Crearea unor noi structuri este cu atât mai necesară cu cât numărul persoanelor cu diabet zaharat este în creştere, inclusiv la copii şi la femeile gravide.

„Este nevoie de crearea unor structuri. Ne-am gândit, împreună cu doamna profesor Radulian, preşedintele Societăţii de Neuropatie Diabetică, să înfiinţăm, în Bucureşti, un centru de excelenţă a diabetului. Aici vor funcţiona şi primul cabinet de podiatrie, dar şi primul cabinet de diabet gestaţional. Vom avea, sigur, toate specialităţile implicate în managementul diabetului zaharat”, a declarat dr. Turkes Ablachim, director medical Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Stilul de viaţă sănătos are un rol esenţial în prevenirea apariţiei diabetului zaharat, educaţia în acest sens trebuind să înceapă chiar din şcoală.
„Vom organiza cursuri de instruire a medicilor şcolari astfel încât aceştia să le poată oferi copiilor informaţii despre importanţa mişcării şi a alimentaţiei sănătoase. Sperăm ca în caţiva ani copiii să poată să ia informaţi decizii în ceea ce priveşte sănătatea lor. De asemenea, am dezvoltat Şcoala Mămicilor, în care femeile sunt învăţate cum să evite apariţia diabetului prin abordarea unui stil de viaţă sănătos”, a mai adăugat dr. Turkes Ablachim.

Parteneri instituţionali: Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti
Management şi Concept eveniment: Sănătatea Press Group