Dr. Valeria Herdea: Impactul psihic al COVID-19 asupra copiilor, o adevărată pandemie pe care o vom traversa

Dr. Valeria Herdea, președinte Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie și vicepreședinte Colegiul Medicilor din România, a vorbit în cadrul sesiunii de informare cu tema „Îmi vaccinez copilul – De vorbă cu specialiștii!” despre impactul din punct de vedere emoțional pe care pandemia de COVID-19 l-a avut în rândul copiilor.

Dr. Valeria Herdea a afirmat că aceștia au trecut prin tulburări de comportament, tulburări de somn, tulburări de alimentație, precum și prin teama de a se apropia de colegii lor.

„Ultimii doi ani de pandemie, ne-au adus în față o boală nouă, cu foarte multe dimensiuni, de la cea medicală, până la cea socială, de la implicațiile care privesc invaliditatea, decesul, suferința celor care rămân în urmă, și în același timp, impactul pe care l-a avut asupra copiilor. Aceștia au trecut prin tulburări de comportament, tulburări de somn, tulburări de alimentație, teama de a se apropia de colegii lor. Am căpătat în profesia noastră o nouă valență, aceea de a vedea copiii foarte afectați. Da, fac forme ușoare de boală aș putea să spun, dar impactul pe care boala aceasta l-a avut asupra lor din punct de vedere psihic, emoțional este cred, cea mai adevărată pandemie pe care o vom traversa”, a declarat medicul de familie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.