Dr. Valeria Herdea: Procentul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 este și rodul muncii medicului de familie

Procentul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 este și rodul muncii medicului de familie, care a consiliat pacienții, a declarat dr. Valeria Herdea, Vicepreședinte Colegiul Medicilor din România, medic de familie.

”Atunci când vorbim despre numărul de pacienți vaccinați prin intermediul medicilor de familie, au existat două tipuri de implicare. În primul rând, majoritatea colegilor noștri au lucrat în centre de vaccinare, ceea ce înseamnă că au fost implicați în această activitate de vaccinare, de la început. Începând cu luna mai s-a vaccinat în cabinete. Cred că cel mai important este procentul de pacienți vaccinați pe care îl are fiecare dintre noi la cabinetele noastre. Asta a însemnat și rodul educației pe care o facem de ani de zile, dar și discuția din pandemie, în mod deosebit. S-a tot vehiculat în spațiul public ideea că medicul de familie nu face, dar eu aș reitera ideea că medicul de familie a fost acolo în toată perioada de pandemie și a încercat să facă zid în fața spitalelor. Procentul de persoane care s-au vaccinat este și rodul muncii medicului de familie, care a consiliat”, a precizat dr. Valeria Herdea.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii pe tema vaccinării anti-COVID-19 și a importanței înțelegerii corecte la nivelul opiniei publice a informațiilor legate de pandemia de COVID-19, organizată de Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Televiziunea Română.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.