Dr. Valeriu Gheorghiță: Toate persoanele programate la vaccinare începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu zece zile

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), a declarat că începând cu 28 ianuarie, se reprogramează, pentru vaccinarea cu doza I, cu zece zile, toate persoanele care deservesc activități esențiale.

Aceștia reprezintă 35.304 persoane care vor fi reprogramate în ordinea programării, astfel că din 28 ianuarie, prima zi va fi 8 februarie, a precizat dr. Valeriu Gheorghiță.

“Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie-11 februarie se translatează cu zece zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale. Se menține același ritm de vaccinare, cu doza I pentru restul persoanelor programate, ceea ce înseamnă 1076.861 de persoane. De asemenea, aceste persoane includ persoane peste 65 de ani, persoane cu boli cronice. Se asigură vaccinarea persoanelor din centrele medico-sociale și rezidențiale, centrele de dializă, persoanele nedeplasabile de la domiciliu”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.