Dr. Vasi Rădulescu: Nu dați aspirină copiilor până la 18 ani. Pot face fenomenul Reye, cu afectare gravă a ficatului, rinichilor, creierului și risc mare de deces

Nu dați aspirină copiilor până la 18 ani, atenționează medicul Vasi Rădulescu, explicând că la salicilați, copiii pot face fenomenul Reye, cu afectare gravă a ficatului, rinichilor, creierului și risc mare de deces.

De asemenea, medicul atenționează și asupra a oricărui alt preparat care conține salicilați, inclusiv la conserve care pot avea așa ceva.

Dr. Vasi Rădulescu a mai spus că în caz de febră la copii, temperatura se scade cu paracetamol sau ibuprofen, cu măsuri auxiliare (împachetări mai reci), cu controlul eficient al afecțiunii de bază.

„Nu cu aspirină la copii! Nici cu usturoi sau cu frunze de margaretă, dar pe acestea cred că le știți deja. Încercați să nu dați paracetamol și ibuprofen în aceeași perioadă, pentru că pot suma efectele adverse. Mergeți pe ce funcționează, dar un agent antitermic, nu ambele. (…) Orice situație particulară se discută atent cu medicul”, a scris medicul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.