Dr. Virgil Musta: Bătăliile împotriva noului coronavirus ar trebui date în afara unităților sanitare. Chestionar pentru părinți

Echipa Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara și Fundația de Ajutor Medical Profilaxis au realizat un chestionar online pentru părinți, care să-i ajute în momentul luării deciziei de a trimite sau nu copilul la școală.

Chestionarul a fost gândit ca fiind un triaj online epidemiologic ce se recomandă a fi realizat zilnic, iar completarea lui nu durează mai mult de două minute, potrivit unui comunicat al Spitalului Dr. Victor Babeș din Timișoara.

Doctorul Virgil Musta, șeful Clinicii de Boli Infecțioase 2 din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara, a declarat că bătăliile împotriva noului coronavirus ar trebui date în afara unităților sanitare, iar dacă vom ajunge să luptăm doar în spitale, în secțiile de Terapie Intensivă, pierderile noastre vor fi din ce în ce mai mari.

Potrivit medicului Musta, acest chestionar poate ajuta “să prevenim, să începem lupta cât mai devreme. Să nu ajungem să acționam când e prea târziu.”

“Începutul de an școlar a dus la apariția primelor cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul cadrelor didactice. În același timp, crește riscul dezvoltării de noi focare care se pot extinde foarte repede. Este afectată nu doar sănătatea copiilor, a părinților și bunicilor, dar și a profesorilor. În aceste condiții, transmiterea comunitară se poate intensifica, iar în doar câteva zile poate scapa de sub control”, au atenționat reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara.

De asemenea, doctorul Virgil Musta, coordonator al proiectului “Conectați pentru sănătate în timpul pandemiei de COVID 19″, a spus că
“suntem îngrijorați de acest risc, cel al infectării cu noul coronavirus și uneori decizia de a trimite copilul la școală sau a-l îndruma este foarte dificil de luat. Există riscul să ne scape un amănunt care să fie esențial în evoluția ulterioară a evenimentelor.”

Chestionarul cuprinde câteva date de identificare ale părintelui, dar și vârsta copilului. Mai multe întrebări sunt legate de contactele pe care le-a avut copilul în ultimele 14 zile și de prezența în ultimele două săptămâni a unor simptome asociate infecției cu noul coronavirus.

O întrebare din cadrul chestionarului online este legată de posibilele boli cronice pe care le-ar putea avea copilul, avand drept consecință o forma severă în cazul unei infecții cu SARS CoV 2. În urma completării formularului, sunt oferite mai multe recomandări.

Chestionarul poate fi accesat AICI.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.