Dr. Virgil Musta, despre care sunt simptomele pentru care un pacient COVID-19 trebuie să se prezinte la spital

Dr. Virgil Musta, şeful Secţiei Infecţioase 2 de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, atenţionează asupra manifestărilor care necesită evaluare în spital în cazul bolnavilor de COVID-19.

Astfel, potrivit medicului, “urmatoarele semne trebuie să vă facă să solicitați imediat evaluare în spital, pentru că pot anunța o evoluție posibil severă a bolii”.

Acestea sunt:
• febră mare, care persistă mai mult de 3-4 zile sau reapare după o perioadă de afebrilitate.
• tuse seacă iritativă intensă, însoțită de dureri toracice.
• dureri musculare intense, dureri de cap intense, oboseală marcantă.
• senzația de lipsă de aer.

De asemenea, medicul infecţionist recomandă izolarea la domiciliu, la apariția oricărui simptom care ar putea sugera că o persoană este răcită.

“La apariția oricărui simptom care ar putea sugera că sunteți răcit, izolați-vă la domiciliu, urmăriți evoluția și discutați permanent cu medicul de familie, care vă va îndruma. Este foarte important ca eventuala infecție SARS CoV 2 să fie descoperită cât se poate de timpuriu”, atenţionează specialistul.

Dr. Virgil Musta a mai spus că dacă sunteți depistat pozitiv, țineți legătura în continuare cu medicul de familie, pentru că “el poate fi cel mai bun sfătuitor al dumneavoastră în această perioadă. Noi medicii specialiști de la Victor Babeș avem o colaborare foarte bună cu medicii de familie și ne informăm reciproc în interesul pacienților”.

Dr. Virgil Musta atenţionează că dacă starea unui bolnav COVID-19 se înrăutățește, acesta să nu stea acasă până nu mai poate respira sau până are dificultate mare în respirație, pentru că de cele mai multe ori este prea târziu pentru ca medicii să mai poată face ceva.

Potrivit aceluiaşi medic, în cazul persoanelor cu boli cronice, în evoluția bolii există riscul, chiar și la persoanele cu forme ușoare, ca între a 7-a și a 10-a zi, inflamația să crească și să evolueze spre o formă severă.

“În această perioadă a bolii fiți foarte atenți, iar dacă apar semnele de severitate (…), anuntați medicul de familie și prezentați-vă urgent la spital pentru a fi evaluați”, potrivit medicului Virgil Musta .

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.