Dr. Virgil Musta: Ne confruntăm cu cazuri de COVID-19, la persoane tinere, cu evoluţie rapidă

Dr. Virgil Musta, şeful Secţiei Infecţioase 2 de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat că se constată, la cazurile recente de COVID-19, o evoluţie foarte rapidă a bolii la tineri, avertizând că sunt pacienţi care în doar câteva zile ajung de la o afectare a plămânului de 10%, la 70%. Medicul susţine că este posibil ca acest lucru să fie cauzat de circulaţia unor noi tulpini ale SARS-CoV-2.

„În ultimele trei săptămâni, ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, creştere care posibil se datorează faptului că în comunitate există virus cu transmitere mai intensă. Ce constatăm noi este că numărul de cazuri a crescut şi formele severe sunt mai numeroase. (…) Din păcate, nu avem posibilitatea să determinăm aceste subtipuri sau aceste tulpini, dar modul cum evoluează formele clinice arată indirect faptul că ne confruntăm cu alte tulpini sau şi cu alte tulpini decât cele cu care ne-am confruntat până în prezent”, a declarat dr. Virgil Musta, duminică, la un post de televiziune.

„Problema se pune dacă aceste tulpini au şi o patogenitate mai accentuată, pentru că ne confruntăm în acelaşi timp cu cazuri, la persoane tinere, cu evoluţie rapidă, în câteva de zile, de la o afectare a plămânului de 10% ajunge la 70% ceea ce, astfel de evoluţii rapide şi severe, nu le-am avut până în momentul de faţă”, a adăugat dr. Virgil Musta.

În ceea ce priveşte situaţia din Timişoara, dr. Virgil Musta spune că se remarcă „o uşoară descreştere, dar presiunea pe spitale este la fel de mare pentru că efectele carantinei, în momentul în care aceasta se respectă, şi este eficientă, le putem vedea abia peste una-două săptămâni”.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.