DSP Arad va primi cu 8.000 mai puține doze de vaccin antigripal decât a solicitat

Județului Arad i-au fost repartizate cu opt mii mai puține doze de vaccin antigripal decât a solicitat Direcția de sănătate publică din județ. DSP Arad a cerut aproape 27.500 de doze, având în vedere numărul mare de îmbolnăviri înregistrate în județ sezonul gripal trecut, când au existat inclusiv decese.

„În acest an am solicitat mult mai multe doze de vaccin antigripal, respectiv 27.424, faţă de 17.300 anul trecut. Acest necesar a fost stabilit în baza informaţiilor care ne-au fost trimise de către medicii de familie din judeţ, care au evidenţa persoanelor cu risc de îmbolnăvire şi complicaţii cauzate de gripă. Din necesarul solicitat, ne-au fost repartizate 19.470 de doze pentru acest sezon, care vor sosi în tranşe, începând de săptămâna viitoare, pentru că nici nu avem unde să le depozităm pe toate. Numărul de doze care vor ajunge în judeţ este mai mare decât anul trecut, când din necesarul solicitat s-au primit aproximativ 14.600”, a spus Constantin Cătană, directorul DSP Arad, citat de Agerpres.

Cătană a mai precizat că  DSP va derula o campanie de conştientizare a importanţei vaccinării populaţiei cu risc de complicaţii cauzate de gripă. Totul vine în contextul în care, în ianuarie, în urma numărului mare de cazuri de gripă înregistrat în judeţ, stocurile de vaccin antigripal care se vindeau liber în farmacii au fost epuizate, pe fondul temerilor populaţiei. Preţurile pentru o doză au fost cuprinse între 50 şi 80 de lei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.