DSP București cere spitalelor din capitală să pregătească locuri pentru copii bolnavi de COVID-19

Direcția de Sănătate Publică (DSP) București cere spitalelor din capitală să pregătească locuri pentru copii bolnavi de COVID-19.

Coordonatorul DSP București, generalul în rezervă Ionel Oprea, a declarat la un post de radio că ieri erau 12 locuri libere pentru copii în capitală. Este vorba despre cinci locuri la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” și de șapte la Spitalul de Boli Infecțiose și Tropicale ”Victor Babeș”.

”Am dat dispoziție să se documenteze clar, să avem informație, începând din 10 septembrie câte paturi și să cerem din partea acestor spitale să ne spună clar care este capacitatea maximă de izolare a copiilor care, în mod nefericit, vor fi infectați”, a spus el.

Gen. Oprea a lansat un apel și către spitalele de pediatrie din București: ”Trebuie să ne gândim şi la celelalte spitale de pediatrie din Bucureşti. De exemplu, cum este la Grigore Alexandrescu, care e multipavilionar, putem să discutăm acolo dacă pot pune la nevoie la dispoziţie un pavilion întreg”.

În ceea ce privește începerea școlilor, el a subliniat că nu trebuie reluate cursurile în condiții normale: “Nu poţi 30 într-o clasă – depinde şi clasa cât e de mare. Trebuie aşa cum s-au făcut recomandările să se reducă la 15, să respecte distanţarea, trebuie şi o ventilaţie naturală încât să nu permită transportul viruşilor în cantitate mare”.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.