DSP București: Procedura de emitere a concediilor medicale pentru persoanele carantinate sau izolate

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică București au anunțat că Ministerul Sănătății, Patronatul Medicilor de Familie București-llfov, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, la inițiativa DSP București, au agreat o procedură de emitere a concediilor medicale.

“  Ca urmare a intrării în vigoare a Legii 136/2020, în vederea eficienței aplicării a prevederilor legii cu privire la emiterea concediilor pentru persoanele carantinate/izolate, urmare a contact direct/infectare/intrare în țară din zona de risc Covid-19, organismele implicate în aplicarea legii (Ministerul Sănătății, Patronatul Medicilor de Familie București-llfov, Casa Naționala de Asigurări de Sănătate, la inițiativa Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București), au agreat o procedure unicamerală de emitere a concediilor medicale”, se arată într-un comunicat al DSP București.

Iată ce prevede procedura :

  1. Medicii de familie, în vederea emiterii deciziilor de carantinare/izolare, în baza declarațiilor pe propria răspundere a pacienților și a altor documente medicale, vor transmite către DSPMB pe adresa unica carantina@dspb.ro solicitările de emitere a deciziilor.
  2. DSPMB va emite deciziile de carantinare/izolare, în temeiul solicitărilor transmise în cursul aceleiași zile și le va comunica medicilor de familie solicitanți.
  3. Medicii de familie vor emite și vor comunica pacienților deciziile de carantinare/izolare și concediile medicale aferente perioadelor înscrise în decizii.

Reprezentanții DSP București precizează că această procedură este agreată de toate organismele implicate și se aplică începând cu data de 30 iulie, la nivelul Municipiului București.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.