DSP Caraș-Severin: 16 persoane de la UPU au intrat în contact cu pacientul suspect de infectare cu Covid-19

16 persoane de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșița au intrat în contact cu pacientul suspectat de infectare cu noul coronavirus, Covid-19. DSP Caraș-Severin transmite că tot personalul medical este monitorizat și sunt în curs de identificare contacții externi, în primul rând familia.

„În procedura prealabilă transferului, pacientul a fost izolat în izolator, transferul fiind realizat cu o autospecială transport persoane și victime multiple, prevăzută cu izoletă. Echipajul a fost format din medic și asistent de la UPU și doi paramedici ISU Semenic, conform procedurii. Pacientul a fost transportat și predat în condiții bune. S-a procedat la dezinfecția riguroasă a UPU și a izolatorului, autospeciala rămânând la ISU Timiș, în vederea dezinfecției”, se arată într-un comunicat la DSP Caraș-Severin.

Bărbatul de 25 de ani care s-a prezentat la UPU Reșița marți seară lucrează ca asistent medical în orașul Trostberg din Germania. Între 25 ianuarie și 5 februarie, el a intrat în contact cu persoane infectate.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara a declarat pentru Ro Health Review că pacientul a fost testat negativ pentru gripă.

„Are o stare generală bună. Mai tușește, i s-a recoltat pentru gripă, care e negativ și i s-a recoltat pentru coronavirus și vom avea rezultatul mâine sau poimâine de la București. În funcție de rezultat, vom decide dacă va merge la București sau, dacă e negativ, îl vom trimite la domiciliu”, a declarat medicul pentru Ro Health Review.

Teste pentru Covid-19 vor fi făcute la București, urmând ca răspunsul să vină în cel mult două zile. În funcție de rezultat, se va lua decizia transferului pacientului la București sau a externării.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.