DSP extinde ancheta epidemiologică la școala din Capitală, unde a fost depistată tulpina nouă de COVID-19. Au fost recoltate încă 11 probe

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului Bucureşti a decis, în cazul Şcolii Gimnaziale nr. 28 din Sectorul 2, unde a fost depistată tulpina nouă de COVID-19,  extinderea anchetei epidemiologice şi au mai fost recoltate încă 11 probe.

Conform unei informări a ministerului, se aşteaptă rezultatul acestor noi teste pentru tulpina cu contagiozitate ridicată.

„În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021). Vineri, au fost testate la ‘Matei Balş’ zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile”, se arată în comunicat.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a luat decizia ca şcoala să fie închisă, iar luni se va realiza dezinfecţie generală, inclusiv nebulizare. În plus, contacții cazurilor se află în prezent în izolare.

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudenţă. Numărul cazurilor este în creştere în foarte multe ţări europene şi riscul unui nou val al pandemiei este mare şi pentru ţara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea şcolilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din şcoala bucureşteană”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.