DSP Sibiu: Două cazuri suspecte de hepatită de cauză necunoscută la un băiat de 16 ani şi o fată de 10 ani

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a raportat, vineri, două cazuri suspecte de hepatită de cauză necunoscută la copii, la un băiat de 16 ani şi o fată de 10 ani.

Potrivit unei informări transmise de reprezentanţii DSP Sibiu, primul caz a fost raportat pe 19 aprilie.

„Băiat de 16 ani, internat iniţial la Spitalul Municipal Mediaş, ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu cu suspiciunea de hepatită acută. Markeri virali pentru hepatită virală A, B, C şi E au fost negativi, ca şi probele pentru determinarea anticorpilor anti Leptospiră. Copilul este în continuare internat, investigat şi supravegheat, cu evoluţie staţionară, fără elemente de agravare”, se precizează în informare.

Un al doilea caz a fost raportat pe 26 aprilie. Este vorba de o fetiţă de 10 ani, cu markeri de asemenea negativi pentru Hepatită virală A, B, C , pentru Hepatită virală E probele fiind încă în lucru. În prezent, fetiţa este externată, cu stare ameliorată.

Alte două cazuri suspecte de hepatită cu cauze necunoscute la copii sunt investigate în România.  Este vorba despre un bebeluș de 8 luni și un copil de 10 ani.

”Este vorba despre doi copii, aflați în îngrijire. Așteptăm ultimele rezultate ale analizelor să vedem dacă avem o cauză identificabilă”, potrivit unei informări, transmisă joi, de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătăţii a informat, luni seară, că în România a fost raportat un caz de hepatită acută severă la un copil. Este vorba despre o fetiță de 5 ani, internată la un spital de specialitate în data de 4 aprilie.

Conf. dr. Mihai Craiu, despre hepatita severă care afectează copiii mici: Este necesar să trecem in revistă ce se știe sigur

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.