DSP Timiș a recepționat prima tranșă de vaccin antigripal tetravalent

5.400 de doze de vaccin antigripal tetravalent. Aceasta este cantitatea de vaccin recepționată de Direcția de Sănătate Publică Timiș și care urmează să fie distribuită în zilele imediat următoare.

Dozele primite vor fi distribuite către medicii de familie și unitățile sanitare, în vederea vaccinării cu prioritate a copiilor cu vârste între 3-5 ani, a gravidelor, a persoanelor rezidente în instituții de ocrotire socială, precum și a persoanelor care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, informează DSP Timiș.

De asemenea, prioritate vor avea spre a fi vaccinați, aflându-se în grupele de risc, medicii și personalul auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienți sau asistați.

Potrivit DSP Timiș, următoarea tranșă de vaccin antigripal este preconizată a se livra spre sfârșitul lunii septembrie iar diferența de doze va fi trimisă în teritoriu, eșalonat, în mai multe tranșe, începând cu a doua jumătate a lunii octombrie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.