DSP-urile trebuie să transmită până mâine informațiile finale privind identificarea spațiilor în care vor fi înființate centrele de vaccinare

Direcțiile de sănătate publică trebuie să transmită până miercuri, 9 decembrie, informațiile finale privind identificarea spațiilor în care vor fi înființate centrele de vaccinare, precum și situația resursei umane care va fi implicată în constituirea echipelor de vaccinare.

Conform Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, până în acest moment au fost identificate 302 centre de vaccinare în unități sanitare pentru demararea imunizării personalului medical și 597 centre, în alte spații, în afara unităților sanitare, pentru etapele de vaccinare II și III. Datele existente arată că vor fi înființate aproximativ 900 de centre. Însă, o definitivare a numărului acestora la nivel național urmează să se facă în cursul acestei săptămâni, se arată într-un comunicat de presă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a participat marți, alături de conducerea Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID -19 și reprezentanții direcțiilor de sănătate, la o videoconferință care a avut ca scop verificarea stadiului și a modului de organizare a centrelor de vaccinare.

”Astăzi (n.r. 8 decembrie 2020) începem un lung șir de întâlniri virtuale pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 care va fi coordonată de către Comitetul Național. Așteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unitățile de vaccinare, cât și cele din alte spații identificate. Trebuie să colaborați la nivel local cu reprezentanții prefecturilor și cei ai comitetele județene de urgență care vă vor acorda tot sprijinul ”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.