DSP Vaslui s-a autosesizat în cazul tânărului decedat la mai puţin de 48 de ore de la efectuarea rapelului anti-COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui s-a autosesizat în cazul tânărului decedat la mai puţin de 48 de ore de la efectuarea rapelului anti-COVID-19 și a solicitat informaţii despre acest caz.

Totodată, DSP Vaslui a concluzionat că ”evoluţia cazului nu poate fi pusă în legătură cu vaccinarea”, potrivit unui comunicat de presă, scrie Agerpres.

”În urma apariţiei în spaţiul public a informaţiei conform căreia o persoană a decedat la mai puţin de 48 de ore de la efectuarea rapelului, Direcţia de Sănătate Publică Vaslui s-a autosesizat cu privire la acest caz. În acest context, au fost solicitate informaţii cu privire la persoana în cauză, Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Centrului de Dializă Nefrocare Vaslui şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui. Persoana, în vârstă de 35 ani, a fost vaccinată la rapel, în data de 19.03.2021, cu vaccin de la PfizerBioNTechla Centrul de Dializă Nefrocare Vaslui, cu echipă mobilă”, precizează DSP Vaslui în comunicat.

Potrivit documentului, în vederea administrării vaccinului, persoanei i s-a efectuat triajul, în urma acestuia fiind declarată aptă pentru vaccinare. După imunizare, persoana a fost monitorizată conform procedurilor, neprezentând reacţii adverse asociate administrării vaccinului anti-COVID-19. După perioada de monitorizare, sub supravegherea personalului medical din centru, s-a efectuat şedinţa de dializă fără nicio simptomatologie prezentă. Pacientul a părăsit centrul de dializă fără a prezenta vreun simptom post-imunizare.

”În data de 21.03.2021, prin S.N.U.A.U. 112 se solicită asistenţă medicală de urgenţă de către soţia pacientului. Solicitarea a fost încadrată ca fiind cod roşu şi s-a alocat un echipaj de terapie intensivă mobilă şi în acelaşi timp a fost recomandată iniţierea manevrelor de resuscitare de bază. Pacientul este găsit de echipaj în stop cardiorespirator şi se încep manevrele de resuscitare, pacientul fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui cu diagnosticul Stop cardiorespirator resuscitat reversibil. Ionograma recoltată evidenţiază o hiperpotasemie 7mEq/litru, ceea ce a declanşat tulburarea de ritm care a dus la stopul cardiorespirator. Evoluţia cazului nu poate fi pusă în legătură cu vaccinarea anti-COVID-19”, susţine DSP Vaslui, potrivit Agerpres.

De asemenea, DSP Vaslui precizează că pacientul prezenta multiple comorbidităţi, precum şi faptul că nu au existat contraindicaţii de vaccinare concomitent cu şedinţa de dializă.

Tânărul decedat suferea de insuficienţă renală şi făcea de mai mulţi ani dializă. Potrivit declaraţiei membrilor familiei, în cursul zilei de vineri, a fost prezent la o şedinţă de dializă, după care a făcut rapelul, iar în cursul serii s-a simţit rău, starea sa degradându-se ulterior. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, familia a sunat la 112, mai scrie Agerpres.

Tânărul decedat avusese COVID-19 în trecut şi se vindecase.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.