DSPMB: Vaccinul Comirnaty/Omicron se poate administra concomitent sau la orice interval cu alt vaccin din Programul Naţional de Vaccinare

Vaccinul Pfizer Omicron adaptat noilor tulpini de coronavirus se poate administra concomitent sau la orice interval de timp cu alt vaccin din Programul Naţional de Vaccinare, inclusiv cu cel gripal, a transmis, vineri, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB).

„Vaccinul Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 se poate administra concomitent sau la orice interval de timp cu alt vaccin din Programul Naţional de Vaccinare, inclusiv cu vaccinul gripal”, informează un comnicat al DSPMB.

Potrivit sursei citate, vaccinul se poate administra la adulţi şi adolescenţi cu vârsta minimă de 12 ani.

Vaccinul poate fi administrat la cel puţin trei luni după cea mai recentă doză de vaccin împotriva COVID-19, respectiv la minimum trei luni de la ultima doză din schema primară de vaccinare sau la minimum trei luni de la administrarea unei doze de rapel (booster).

Potrivit DSPMB, vaccinul este indicat doar pentru persoanele cărora li s-a administrat anterior cel puțin o schemă primară de vaccinare împotriva COVID-19, astfel:

  • 1 doză de vaccin Janssen/Johnson&Johnson
  • 2 doze de vaccin Vaxzevria/Oxford-Astra-Zeneca
  • 1 doză de vaccin Vaxzevria/Oxford-Astra-Zeneca + 1 doză de vaccin Comirnaty/Pfizer&BioNTech
  • 1 doză de vaccin Vaxzevria/Oxford-Astra-Zeneca + 1 doză de vaccin Spikevax/Moderna
  • 2 doze de Comirnaty/Pfizer&BioNTech (de tip adult sau pediatric)
  • 2 doze de vaccin Spikevax/Moderna

„La nivelul Municipiului Bucureşti vaccinarea cu Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 se realizează în cabinetele medicilor de familie care au contract cu casele de sănătate şi în centrele de vaccinare COVID-19 din cadrul unităţilor sanitare”, se arată în comunicat.

În București, imunizarea cu vaccinul adaptat noilor tulpini de coronavirus se face la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan”, Institutul de Pneumofitiziologie „Marius Nasta”, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul ser anti-COVID-19 adaptat

Ministerul Sănătății a publicat, joi, lista  centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin anti-COVID-19, adaptat pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și față de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5.

”A fost publicată lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin COVID-19 (COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech). Vaccinul este adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Cu el se pot vaccina toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, cărora li s-a administrat schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puţin 3 luni înainte”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, vaccinul oferă protecție împotriva complicațiilor și formelor grave ale bolii

Noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil în centrele de vaccinare și, la cerere, la medicii de familie

Lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin poate fi accesată AICI 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.