DSU a solicitat declanșarea unei anchete disciplinare împotriva operatorului SAJ Cluj

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) consideră că operatorul de la Serviciul de Ambulanță Cluj a avut un ”comportament total neprofesionist”, în momentul în care părinții unui copil au apelat numărul unic de urgență 112 pentru a solicita ajutor, și nu va admite ca astfel de situații să fie tolerate.

În acest context, DSU s-a sesizat și a solicitat declanșarea unei anchete disciplinare împotriva operatorului SAJ Cluj.

”Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, care vizează o înregistrare dintre aparținătorul unei fetițe și un operator al Serviciului de Ambulanță Cluj, prin apel la numărul unic de urgență 112, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că Departamentul pentru Situații de Urgență s-a sesizat cu privire la această speță și a solicitat declanșarea unei anchete disciplinare împotriva operatorului SAJ Cluj. Totodată, conform celor sesizate, precizăm că ne delimităm categoric de un astfel de comportament total neprofesionist și nu vom admite ca astfel de situații să fie tolerate, acestea îngreunând scopul comun al tuturor serviciilor de urgență de a răspunde prompt și eficient cetățenilor care solicită ajutorul prin apel la numărul unic de urgență 112”, informează DSU.

Părinții au apelat la 112 după ce fetița lor urina cu sânge. Potrivit convorbirii făcute publice de părinți, operatorul a spus că situația în care se află copilul nu este o urgență.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.