DSU: Majoritatea cazurilor COVID-19 prezente în UPU sunt medii și grave. Pacienții ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive de câteva zile

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) continuă seria materialelor video prin care atrage atenția asupra gravității situației generate de pandemia de COVID-19. DSU spune că majoritatea cazurilor prezente în UPU sunt medii și grave, iar principala problemă identificată este aceea că pacienții ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive de câteva zile.

 

”Situația este gravă în toată țara!

Astăzi, 11 aprilie 2021, un număr de 635 de pacienți erau asistați în cadrul Unităților de Primiri Urgențe, la nivel național. În acest video este prezentată situația din UPU Brașov, în data de 9 aprilie 2021. Din păcate, aceasta nu este o situație singulară, ci este realitatea în care se află toate UPU-urile din țară. Majoritatea cazurilor prezente în UPU sunt medii și grave. Principala problemă identificată este aceea că pacienții ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive de câteva zile. Tocmai din acest motiv, Departamentul pentru Situații de Urgență a realizat scurte video-uri în mai multe Unități de Primiri Urgențe din București și din țară, pentru a prezenta situația dificilă existentă la nivelul departamentelor de urgență, ca urmare a creșterii numărului de pacienți confirmați cu noul Coronavirus care necesită internare pe Secțiile de ATI.

 

Ajută-ne să te putem ajuta! Sănătatea ta este ȘI responsabilitatea ta!

VACCINEAZĂ-TE! Îți poate salva viața!

POARTĂ CORECT MASCA!

EVITĂ AGLOMERAȚIILE! Respectă măsurile de protecție și distanțare pentru a diminua riscul de a te infecta!

TESTEAZĂ-TE la primul semn de boală!

TRATEAZĂ-TE, urmează cu strictețe tratamentul prescris de medic!

MERGI LA SPITAL PENTRU EVALUARE dacă observi că, în ciuda tratamentului, starea ta se înrăutațește!

INFORMEAZA-TE DIN SURSE CREDIBILE! Nu trebuie să cazi pradă dezinformării și manipulării!”, se arată într-o postare RoVaccinare.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.