Dulaglutida, disponibilă și în România

Compania Eli Lilly anunță disponibilitatea, în farmaciile din România, a dulaglutidei (Trulicity), un agonist al receptorului GLP-1 recomandat pentru tratamentul diabetului zaharat tip 2. Medicamentul poate fi utilizat în monoterapie la pacienții a căror glicemie nu este controlată în mod satisfăcător doar prin regim alimentar și exercițiu fizic și cărora nu li se poate administra metformină sau ca adjuvant la alte medicamente pentru tratarea diabetului, inclusiv insulină, atunci când acestea, în asociere cu exercițiul fizic și regimul alimentar, nu asigură un control adecvat al glicemiei.

Administrarea se face subcutanat, injectabil, în doză unică săptămânală. Dulaglutida se eliberează doar pe bază de prescripție medicală. Acest medicament face obiectul unei monitorizări suplimentare, care să permită identificarea rapidă de noi informații referitoare la siguranță.

Medicamentul ajunge și în România (forma disponibilă este de soluție injectabilă în pen preumplut 1,5 mg/0,5 ml) la patru ani distanță după ce a primit autorizație de comercializare în Spațiul Economic European (nov 2014). Dulaglutida a trecut prin reevaluări anuale, cea mai recentă la 17 iulie 2018, după care a și fost modificat raportul public european de evaluare (EPAR).

Update 26.09: știrea a fost actualizată cu precizarea că doar penurile de 1,5 mg/0,5 ml vor fi disponibile în România; pentru denumirea substanței active, a fost preferată denumirea dulaglutidă în loc de dulaglutid, întrucât ambele apar în documentele oficiale publicate pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului, dar forma originală din limba engleză este dulaglutide.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.