Ebola în Uganda: al doilea deces, trei cazuri confirmate

La doar o zi după ce Organizația Mondială a Sănătății anunțase că a confirmat, împreună cu ministerul sănătății din Uganda, primul caz de boală cauzată de infecția cu virusul Ebola din această țară, au fost confirmate alte două cazuri de infecție. În total, până acum, s-au înregistrat două decese.

 

Trei cazuri confirmate, 27 de contacți

 

Conform declarațiilor oficiale făcute de Jane Aceng, ministrul ugandez al sănătății, este vorba de șase persoane suspecte de infecția cu virusul Ebola care ar fi trecut din Republica Democratică Congo în Uganda după ce fuseseră izolate și se aflau în monitorizare în R. D. Congo. Dintre aceste șase persoane, patru erau copii și două adulți, dar numărul persoanelor cu care au intrat în contact a ajuns la 120, în regiunea de graniță.

Primul deces înregistrat în Uganda a fost al unui copil în vârstă de 5 ani, urmat la o zi distanță de decesul bunicii acestuia, o femeie în vârstă de 50 de ani. Cel de-al treilea caz confirmat este al unui copil în vârstă de 3 ani, fratele cazului index.

În Uganda, sunt deja identificate 27 de persoane care au intrat în contact cu pacienții infectați.

 

OMS a convocat Comitetul de urgență pentru Ebola

 

Având în vedere noile circumstanțe, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, a convocat deja, pentru mâine, 14 iunie, la Geneva, Comitetul de urgență pentru boala cu virusul Ebola în R. D. Congo. Comitetul va stabili dacă situația epidemică din teren constituie o urgență de sănătate publică de importanță internațională și va formula recomandări pentru managementul epidemiei.

Această convocare a Comitetului de urgență este doar a treia de la începutul epidemiei, prima având loc la 17 octombrie 2018, iar a doua la 12 aprilie 2019.

Epidemia cu virusul Ebola a fost declarată în R. D. Congo la 1 august 2018. Până la 10 iunie, fuseseră înregistrate 2.071 de cazuri (din care 1.977 confirmate) și 1.396 de decese (1.302 confirmate).

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.