ECDC: Grecia a trecut de pragul de infectare de 3 la mie. CNSU actualizează, joi, lista țărilor cu risc epidemiologic

Grecia a trecut de pragul de infectare de 3 la mie, de la care țările intră pe lista roșie și pentru care sunt scutite de carantină la sosirea în România doar persoanele imunizate anti-COVID și cele care au trecut prin boală, potrivit noilor date publicate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) urmează să se întrunească, joi, pentru actualizarea listei statelor cu risc epidemiologic.

„La acest moment încadrarea Greciei nu a fost schimbată, fiind valabilă lista publicată pe site-ul INSP. Imediat ce vom avea Hotărârea CNSU o vom transmite”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Conform datelor publicate joi de ECDC, Grecia a ajuns la rata de incidență de 3,46 la mie, motiv pentru care ar putea trece în zona roșie. De la pragul de 3 la mie, statele sunt trecute pe lista roșie în România.

Pentru zona roșie se impune carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc în România, excepțiile fiind:

  • persoanele vaccinate anti-COVID cu schemă completă de cel puțin 10 zile,
  • persoanele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile
  • copiii până la vârsta de 3 ani, iar cei de 3-16 ani cu prezentarea unui test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Astfel, CNSU urmează să se întrunească în ședința săptămânală pentru a actualiza lista statelor cu risc epidemiologic. CNSU se întrunește săptămânal pentru actualizarea acestei liste, iar statele sunt împărțite în zona verde, galbenă sau roșie în funcție de rata de incidență COVID publicată de ECDC.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.