ECDC: România, printre cele cinci țări europene care nu au depășit vârful pandemiei de COVID-19

Cinci țări europene, printre care și România, se numără printre cele care nu au depășit încă vârful epidemiei de SARS-CoV-2. Este semnalul de alarmă tras de directorul Centrului European pentru Controlul Bolilor (ECDC), Andrea Ammon.

Mai exact, ea le-a spus europarlamentarilor că în Bulgaria încă se înregistrează o creștere a numărului de cazuri, în timp ce în cazul României, marii Britanii, Poloniei și Suediei nu s-au înregistrat ”modificări substanțiale în ultimele 14 zile”.

În cazul celorlalte țări europene, se constată o scădere a numărului de cazuri. ”Începând de sâmbătă se pare că valul inițial de transmitere (în Europa – n.r.) a trecut de perioada de vârf”, a spus Ammon.

ECDC asigură monitorizarea sanitară a celor 27 de state membre UE şi a Marii Britanii, Norvegiei, Liechtensteinului şi Islandei.

Potrivit celor mai recente date ECDC, în Europa s-au înregistrat peste 1.380.000 de cazuri de COVID-19 – cele mai multe în Spania (217 466), Italia (210 717), Marea Britanie (186 599) și Germania (163 175).

Peste 140.000 de europeni și-au pierdut viața în urma infecției cu noul coronavirus.

În România s-au înregistrat peste 13.000 de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 și pest 800 de decese.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.