Echipa medicală trimisă în Slovacia acordă asistență medicală profesionistă pacienților puternic afectați de COVID-19

Medicii și asistenții români trimiși în Slovacia pentru a acorda sprijin personalului sanitar de aici, greu încercat de de criza sanitară cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2, lucrează pe două ture și își canalizează eforturile în a acorda asistență medicală profesionistă pacienților puternic afectați de COVID-19, intubați și ventilați mecanic, internați pe Secțiile de ATI, informează Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Joi, 5 martie, a fost detubat primul pacient de pe secția de ATI. În urma tratamentelor administrate, starea de sănătate a pacientului se îmbunătățise considerabil, fapt pentru care nu a mai fost necesară ventilația mecanică.

”Caracterul benevol al implicării colegilor în această misiune umanitară, realizată cu scopul de a-și ajuta omologii și de a salva vieți, reprezintă baza, fundamentul real și nobil al fiecărui salvator, unde pasiunea, colegialitatea, iubirea pentru oameni sunt valori primordial”, potrivit DSU.

Echipa medicală este formată din 5 medici, 8 asistenți medicali și 2 reprezentanți ai IGSU și a plecat în misiunea de a acorda sprijin personalului medical din Bratislava, greu încercat de de criza sanitară cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2, ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă – solicitare primită de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC).

Acțiunea este finanțată de Uniunea Europeană, prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgență pe teritoriul Uniunii).

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.