Echipă pentru detectarea precoce și tratamentul fibrilației atriale

O mare companie farmaceutică și un mare producător de tehnologie au anunțat realizarea în parteneriat a unui studiu clinic care – se speră – va accelera diagnosticul fibrilației atriale și va îmbunătăți starea de sănătate a persoanelor diagnosticate.

Johnson & Johnson, prin divizia sa farma, Janssen, va colabora cu Apple pentru un studiu ce vizează fibrilația atrială (FA).

 

Premisele cercetării

 

Studiul și-a propus să analizeze impactul pe care Apple Watch îl are în detecția precoce a fibrilației atriale, dar și potențialul de a îmbunătăți rezultatele pe termen lung ale persoanelor depistate cu FA, inclusiv prevenția accidentului vascular cerebral.

Cercetarea se va desfășura în SUA și va include doar persoane cu vârsta peste 65 de ani. Obiectivele studiului sunt măsurarea rezultatelor pe care le are un program de implicare în sănătatea inimii atunci când apar notificări de tulburări de ritm pe ceasul inteligent, precum și și evaluarea impactului și a aderenței la tratamentul medicamentos cu ajutorul unei aplicații de la Janssen (Johnson & Johnson).

 

Informații care le permit oamenilor să aleagă sănătos

 

„Prea mulți oameni care au fibrilație atrială nu sunt conștienți de riscul pe care îl au și de faptul că detectarea precoce, diagnosticul prompt și tratamentul fibrilației atriale ar putea îmbunătăți semnificativ rezultatele. Pe baza datelor pe care le vom obține prin acest program de cercetare, am putea să dezvoltăm noi metode pentru a detecta precoce, în viitor, și alte afecțiuni care prezintă modificări fiziologice măsurabile”, a declarat Paul Stoffels, director științific la J&J, citat de un comunicat de presă.

„Oamenii pot afla mai multe despre propria sănătate prin intermediul Apple Watch, inclusiv pot descoperi dacă au fibrilație atrială. Astfel de informații le permit oamenilor să urmeze tratamentul adecvat sau, mai bine, să adopte obiceiuri sănătoase, în scop preventiv”, a completat Jeff Willams, director operațional la Apple.

 

Fibrilația atrială și accidentul vascular cerebral

 

Se estimează că, în întreaga lume, aproximativ 33 de milioane de persoane trăiesc cu fibrilație atrială. FA este cea mai frecventă aritmie cardiacă, crește de cinci ori riscul de AVC și este agent cauzal în aproape o treime din toate cazurile de AVC.

AVC apărut ca urmare a fibrilației atriale este o patologie importantă și se numără printre primele cauze de mortalitate, inclusiv în țara noastră. Aproximativ 60% din pacienții cu AVC rămân cu diazbilități importante. Unul din cinci pacienți cu AVC află că are fibrilație atrială abia după apariția AVC.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.