Echipament complet de radioterapie pentru Spitalul Județean din Craiova

În data de 28 februarie 2019, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova a fost recepționat setul complet de echipamente de radioterapie care dotează noul centru de radioterapie din cadrul acestei unități sanitare, a anunțat la 1 martie Ministerul Sănătății.

Echipamentele au fost achiziționate de Ministerul Sănătății în cadrul unui proiect derulat cu Banca Mondială ce are în vedere achiziția de echipamente pentru dotarea centrelor naționale de radioterapie.

Opt centre de radioterapie din întreaga țară au fost incluse în acest proiect. Craiova este cel de-al patrulea centru care a primit echipamentul achiziționat. Anul trecut au mai fost instalate echipamente de radioterapie în centrele din Baia Mare, Institutul Oncologic București și Galați.

Centrele naționale de radioterapie din Spitalul Universitar Elias București, SCJU Constanța, Institutul Oncologic Cluj Napoca și Spitalul Clinic Municipal Oradea urmează să fie dotate cu aparatură modernă de radioterapie până la jumătatea anului 2019, promite Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.