Echipamente medicale de 5 milioane de lei, pentru Institutul Marius Nasta

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta va fi dotat cu aparatură și echipamente medicale în valoare de aproximativ 5 milioane de lei .

Anunțul a fost făcut de Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, care a explicat că instituția a primit de la Ministerul Sănătății acord prealabil pentru dotarea cu aparatură și echipamente medicale a Laboratorului de anatomie-patologică și a Laboratorului de endoscopie bronșică, în valoare de aproximativ 5 milioane de lei.

Finanțarea va permite dezvoltarea diagnosticului imunohistochimic și scurtarea timpilor de așteptare în laboratorul de endoscopie bronșică, etape cheie în diagnosticul cancerului pulmonar, după cum a explicat managerul Beatrice Mahler, pe pagina sa de Facebook.

Imunohistochimia este o etapă obligatorie a examenului histopatologic efectuată pentru a identifica sensibilitatea tumori la medicația specifică de nouă generație utilizată în cancer. Procedura permite identificarea markerilor tumorali specifici care pot stabili evoluția, prognosticul și răspunsul la tratament.

”Timpul mediu de efectuare a unui examen anatomopatologic complet ( incluzând și imunohistochimie ) este de două săptămâni, existența în laborator a ambelor metode permite un diagnostic complet, în cel mai scurt timp și scutește pacientul de un efort suplimentar pentru a obține un diagnostic rapid”, a precizat dr. Beatrice Mahler.

“Este reușita noastră, a implicării, a celor care doresc progresul și îmbunătățirea continuă a activității în Institutul Marius Nasta, în beneficiul pacienților. Institutul Marius Nasta chiar are nevoie de aceste dotări!”, a adăugat Beatrice Mahler.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.