Echipamente noi, în valoare de 270.000 de euro, la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc a primit echipamente medicale performante, unele prezente în premieră într-un spital public din România, în valoare de 270.000 de euro.

Mai exact, spitalul a primit un ecograf performant pentru secţia de pediatrie, o masă radiantă pentru nou-născuţi şi două lămpi de fototerapie care au intrat în dotarea secţiei de neonatologie precum şi zece fotolii oncologice şi două dispozitive portabile, non-contact, de iluminat venele pentru secţia de oncologie, relatează Agerpres. De asemenea, parte a acestei donaţii este şi o ambulanţă complet echipată, pentru transportul bolnavilor.

 

Echipamentele oferite spitalului

 

Cele mai scumpe echipamente au ajuns la secţia de oncologie – zece fotolii oncologie pentru pentru aplicarea tratamentelor citostatice şi două dispozitive de iluminat venele, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 110.000 de euro.

„Această donaţie oferă mai mult confort pacienţilor nevoiţi să treacă, câteodată, prin reprize de câte 4-5 ore de terapie citostatică, acestea putând fi reglate în funcţie de necesităţile şi preferinţele personale. Până în prezent, aproximativ 220 de pacienţi au fost trataţi în aceste fotolii. Totodată, în aceste fotolii bolnavii beneficiază de tratamente în condiţii mai sigure, pentru că este posibilă atât intervenţia în caz de urgenţă cât şi resuscitarea pacientului în caz de nevoie. (…) De asemenea, prin folosirea dispozitivelor portabile non-contact de iluminat venele se evită leziunea venelor”, a explicat șeful secţiei de oncologie, dr. Holló Gergely.

El a precizat că, din informaţiile pe care le are, SJU Miercurea Ciuc este singurul spital public din ţară care dispune de astfel de echipamente, ele fiind prezente doar în clinici private, din cauza preţurilor foarte mari – 10.000 de euro, un singur fotoliu oncologic.

Dr. Füstös Annamária, de la secţia de neonatologie şi-a exprimat bucuria că masa radiantă a intrat în dotarea secţiei, aceasta oferind siguranţă în resuscitarea nou-născuţilor la sala de naştere, în vreme ce lămpile de fototerapie sunt necesare în tratamentul icterului neonatal.

La rândul său, dr.  Törzsök Anikó, medic specialist pediatru, a vorbit despre ecograful cu care a fost dotată secţia de pediatrie, care ajută la diagnosticarea micilor pacienţi.

„Practic, nu există organ care să nu poată fi investigat cu acest aparat. Îl folosim în fiecare zi. Nu numai că ne ajută în stabilirea mai uşoară a unor diagnostice, dar este o adevărată plăcere să lucrezi cu aparatul acesta, şi în calitatea imaginii şi cu funcţiile pe care le are. Până acum doar am visat la aşa ceva şi acum a devenit realitate. Încă nu putem să credem că avem aşa ceva pe secţie”, a spus dr.  Törzsök Anikó.

Managerul SJU Miercurea Ciuc, dr Konrád Judith, şi-a exprimat recunoştinţa faţă de donaţia primită de la o companie petrolieră, care va contribui la realizarea unor servicii medicale de calitate şi mai confortabile pentru pacienţi.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.